1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Има много хубави неща в българското образование и в училищата ни

Вчера ходих да запиша децата си за Коледното математическо състезание в 119 СОУ в София. Направи ми много добро впечатление училището. В коридорите се чуваше приятна музика. Стълбите бяха оцветени в закачливи математически задачки.

Да протестиращ срещу професионално протестиращ

Да протестираш срещу професионално протестиращ.
И това ми се случи.
Общо взето всичко беше в стил "Ама това беше моя реплика!".

Много съм доволна от моите момчета

Вики (1 клас, ЧОУ "Св. София") имаше родителска среща. Много го похвалиха. По английски бях възхитена вече какви сериозни упражнения правят - дори имаше превод от български на английски на текст, който е дълъг половин страница. По математика и български също се справя чудесно. Утре е на математическо състезание и се готвили в училище. Поведението и отношенията със съучениците също са прекрасни.

Ники (8 клас, Американски колеж) ме зарадва с хубав % по английски. Има процент, много-много близък до 100% и то на презентация. Струва ми се много добре. Доста се вълнувах за тази оценка, защото имаха и изисквания как трябва да са облечени - business casual.

До тези, които ще се разпознаят, с пожелание отново да са джентълмени!

Аз съм невероятен оптимист и може би доста позитивен човек.
Отдавна не ми се беше случвало да ме правят на идиот, т.е. нещо да е скрито-покрито, все едно е вселенската тайна. Слава богу, децата ми нямат още опит за това, но при мен се събудиха точно стари спомени как все някой се опитва да те изпързаля. И винаги схемата е обвита с липсата на информация. А още по-неприятно е, че се прави от уважавани хора и досега не е било сякаш в стила им. Тази есен започвам да си отчитам някакви такива случаи, които будят крайно учудване. И тъй като някак зачестяват - започвам притеснено да се питам какво става с този народ и то не с някакви глупаци, а хора, които са се държали по моите преценки дори джентълменски. Притеснявам се, че таракатлъщината от улицата може да е заразила вече (или отново) и по-интелигентните хора в нашето общество.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.