1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Как открих благотворителните коледни шоколади "Гайо"

Преди малко се завърнах от страхотна среща с Радост, авторката на "Споделено от Радост". Бяхме седнали в уютното "Сирене и вино за приятели" на ул. "Иван Асен 2", но не на вино и сирене, а на капучино и домашни сладки. Отдавна не бяхме се виждали, а имаше много за какво да си говорим. Времето мина неусетно.

Как да направим вълшебен еленски прах за Коледа? ВИДЕО

Снощи се заговорихме за Коледа във Фейсбук и моя приятелка, която живее във Великобритания ни каза за едно тайнство, което извършват със сина й. Бела и Сами пръскали вълшебен еленски прах по земята, за да може Дядо Коледа и елените по-лесно да намерят дома им. Там се е продавал този вълшебен прашец, но можело да се направи. Намерих няколко рецепти и сега ще ги споделя с вас. Има и специални наричания, за да се сбъдне магията.

Приказна къща в парка "Заимов"

Днес случайно открихме една наистина приказна къщурка в парка "Заимов". Тъкмо изпратихме нашия батко Ники на математическа лагер-школа и се запознахме с наше бъдещо съучениче в "Света София" - Оги. Вики и Оги си поиграха в парка "Заимов", а ние с майка му Еми най-после си побъбрихме на воля.

Състезанието по роботика за ученици FIRST LEGO League ще бъде на 23 ноември 2013 г.

На 23 ноември 2013 г. в Интер Експо Център в София ще се проведе състезанието по роботика FIRST LEGO League Bulgaria 2013. Отборът победител ще замине за следващия кръг на състезанието в Йесеник, Чехия. FIRST LEGO League е най-голямото състезание в света по роботика за ученици на възраст от 10 до 16 години. В него участват над 200 000 участника от 60 страни.

Детският панаир от 1 юни 2013 в 9 снимки

Първи юни, както вече ви описах в няколко статии, ми беше изпъстрен с много събития. Успяхме обаче да минем и през Детския панаир пред Народния театър. Както всяка година и сега беше шарено, весело и много игриво. Харесват ми такива инициативи и все ми се иска да има по-често.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.