1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Важна информация за математическата лагер школа Европейско кенгуру 2014

От 31 юли до 6 август 2014 г. в хотел "Орфей", Банско, ще се проведе летният лагер "Европейско кенгуру 2014". В него са поканени да вземат участие (безплатно) учениците от всички групи, получили най-много точки от проведения на 7 юни 2014 г. в София Национален кръг на състезанието:

Идеи за математически лагер-школи през лятото на 2014 г. (обн. 11.4.2014 - 10,27 ч.)

Това, което правя всяка година по това време и което препоръчвам на родителите на деца-математици, е да се огледат за интересни математически лагер-школи през лятото. Синът ми също обожава тези лагер-школи и е посещавал много от тях. Обикновено ходи на тези, на които присъства доц. д-р Ивайло Кортезов. Изключително много го харесва като преподавател, като стил на обучение, задачи, занимания и по тази причина се записва на повечето лагери с него.

Тези дни събрах информация за няколко математически лагер-школи и ще я споделя с вас, а ако има промяна, ще допълвам или редактирам. Надявам се да е полезна.

Международен майсторски клас 2014 за победителите от математическото състезание "Черноризец Храбър" (обн. 7.1.2014 -21,19 ч.)

НОВО: 21,19 - 7.01.2014 - Как се класираха българските отбори в Международния майсторски клас в Сандански 2014?

6.1.2014 г. - 9,28 ч.: Преди малко ми се обади големият ми син Ники. Тръгват от Сандански. Ще пристигнат около 12,00 - 12,05 ч.

5.1.2014 - 23,58 - Победителят в Майсторския клас е отборът "Бордо" с капитан Борислав Антов (СМГ). Не разбрах как са се класирали другите отбори.

Олимпиадата по информатика на явяващите се в Сандански е минала добре.

Как се класираха българските отбори в Международния майсторски клас в Сандански 2014? (обн. 8.01.2014 - 22,52 ч.)

Вчера се завърнаха българските участници в Международния майсторски клас в Сандански. Бяха много доволни и щастливи. Това, което обаче най-много ме впечатли беше, че дълго коментираха помежду си отделни задачи, математическата рулетка и гадаеха кой отбор къде се е класирал. Рядко човек може да види тинейджъри в толкова разпалени, приятни разговори и вълнения. По тази причина помолих организаторите да ми изпратят класирането на отборите. Днес ги получих. Благодаря много!

Кои ще са лекторите на Международния майсторски клас в Сандански (2014)?

Кои ще са лекторите на Международния майсторски клас за победителите от математическия турнир "Черноризец Храбър"? Това беше най-честият въпрос, който получавах тези дни и така ми хрумна първо идеята, че е добре да подготвя статия, а след това и се роди цяла рубрика, защото по време на тези лагер-школи родителите обичаме да си общуваме и да обменяме новини. Дано да е полезна!

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.