1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Свободни бройки за прием след 7 клас в гимназиите - трето класиране (2014)

Регионалният инспекторат по образование в София обяви свободните бройки в гимназиите за третия етап от класирането. Оказва се, че има свободни места дори и в най-желаните гимназии.

Излязоха резултатите от второто класиране за гимназиите (2014). Максималните и минималните балове на второ класиране в София. В кои елитни гимназии колко незаети места е имало след първото класиране? (обн. 7.7.2014)

Излязоха резултатите от второ класиране на кандидатстващите след 7. клас, съобщиха от Министерството на образованието. Те могат да бъдат проверени на http://7klas.mon.bg.

През тази година има изненадващо много ученици, които не са се явили да се запишат при първото класиране в едни от най-желаните училища в София.

В 91-ва Немска езикова гимназия не са се явили 8 ученици.

В Софийската математическа гимназия - 18 ученици.

В Първа английска гимназия - 15.

В 164-та Испанска езикова гимназия - 10 ученици.

Във Втора английска гимназия - 7 ученици.

Излезе първото класиране за прием след 7 клас в гимназиите (2014)

В 14,20 ч. днес излезе първото класиране за кандидатстване в гимназиите. То може да се провери на http://7klas.mon.bg/. Кандидатите от други населени места могат да проверяват резултатите си на http://mon7.mon.bg/7klas/drugirio/. Необходимо е да се попълни ЕГН на кандидатствалия, а при първия линк и входящия номер.

Минимални и максимални балове за паралелките в гимназиите в София (2014). Топ 10 на паралеките с най-висок бал.

Регионалният инспекторат по образование в София публикува справка с максималните и миналните балове за прием в паралелките в столичните гимназии. Можете да ги видите тук и тук.

Децата с най-висок бал тази година са избрали да учат в СМГ в паралелката с английски език. По този начин тази паралелка повежда първенството по най-висок бал - 35,963.

Кандидатстване за гимназии след 7 клас в София (2014) - ДОКУМЕНТИ, СРОКОВЕ, СПИСЪЦИ, АНАЛИЗИ, СЪВЕТИ

От 17 юни започва подаването на заявления за участие в класирането. Ето някои важни акцента:

1. До 16 юни всеки 7-класник трябва да е получил своята служебна от училището си бележка с оценките си от приемните изпити и удостоверение за завършен 7 клас.

2. Изтеглете си заявление за участие в класирането:

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.