1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Без "сър" и "мис" в обръщенията към учителите в британските училища?

В британските училища трябва да отпаднат обръщенията към учителите със "сър" и "мис" и учениците вече ще се обръщат към своите преподаватели само на малки имена, настояват учени, цитирани от британския "Телеграф". Според тях тези обръщения са дискриминация към жените и трябва да останат в миналото, а с новите правила - обръщение по малко име, британските училища ще влязат в 21 век.

Училища без класни стаи в Швеция ВИДЕО

Забравете за класните стаи! Това вече е отживелица, смятат в няколко шведски училища. Няма чинове, подредени в редичка. Няма класни стаи с четири стени. Има само училищни пространства, в които се насърчава любопитството и креативността у децата.

СПРАВКА за минималния и максималния бал по паралелки в РИО СОФИЯ-ГРАД към дата 26.06.2013

СПРАВКА за минималния и максималния бал по паралелки в РИО СОФИЯ-ГРАД към дата 26.06.2013
                   
№ по ред    Училище    Паралелка    Минимален бал    Максимален бал    Пол
1                         2204091  91 НЕГ Проф. Константин Гълъбов    0911  ЧЕ-НЕ;АЕ/РЕ    35.084      35.964      девойки

Започна приемът за петия сезон на Софтуерната академия на Телерик - ИНФОГРАФИКА

Новият прием на курсисти за сезон 2013-2014 е вече открит, съобщиха от софтуерната академия на Телерик. Програмата ще стартира през октомври и продължава една година. Безплатното обучение по софтуерно инженерство е насочено към начинаещи програмисти, като предварителен опит не се изисква.

Излезе първото класиране за кандидатстване в гимназиите (2013)

Малко след 14 часа излезе първото класиране за гимназиите. Можете да видите резултатите на децата си тук http://7klas.mon.bg/. А къде сте спрямо другите можете да следите в тази тема на родители на 7-класници.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.