1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Страшна градушка в София - 8 юли 2014

Страшна градушка в София.

Такова нещо не съм виждала.

Хвърчат огромни парченца лед.

Надявам се да не се счупи някой прозорец у нас.

Страшно е направо!

Лазарки в село Приселци СНИМКИ

Днес пътувахме от Варна към София, но минахме по пътя Варна-Бургас. Каква приятна изненада видяхме в село Приселци. Спряхме на пешеходната пътека и направихме път на цяла дружина лазарки. Бяха голяма група. Носеха български носии, кошници в ръцете и венчета на главите си.

Майска дъга над София

Тази вечер отново се радвахме на дъга над София. Това беше най-честият мотив за качване на снимки във Фейсбук около 20 часа. Можехме да видим дъгата с различни красиви столични пейзажи. Аз също успях да я заснема.

Щъркел в Драгалевци - снимки на Любомира Дренчева

Виждали ли сте щъркел в София?

Аз, за съжаление, не.

Но току-що получих две прекрасни снимки на щъркел в Драгалевци. Изпрати ми ги Любомира Дренчева и са специално за приятелите на Danybon с пожелание за добро и пролетно настроение. Благодаря от все сърце, Любомира!

Коледната елха и Коледният базар в София (2012)

Ако утре се чудите какво да правите в неделния ден, ето едно мое предложение. Отскочете да видите коледната елха на София, а после можете и да похапнете на Коледния базар до Народния театър. На центъра има много добре украсени сгради и ще усетите коледното настроение.

Подкатегории

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.