1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

За успехите на Кати от Перник в мило писмо от нейната учителка Пенка Иванова

Днес ще ви разкажа за едно прекрасно момиче - Катерина Севдалинова Хаджиева, която е седмокласничка в ОУ "Свети Иван Рилски" в град Перник. За успехите на Кати научих от нейната учителка Пенка Иванова малко след като излязоха резултатите в Американския колеж и започнах да събирам информация от кои училища са приетите колежани. Пенка Иванова ми писа и ми разказа за чудесната Кати, на която преподава. Малко след това ми сподели за нови успехи на Кати и аз я помолих да разкаже по-подробно за това чудесно дете.

Искрено се надявам всички, които се притесняват за бъдещето на България и какви деца растат у нас, да прочетат историята на това момиче, да усетят топлината и подкрепата на нейната учителка. Все се притесняваме, че у нас никакви ценности не са останали. Но май не е така. И Кати, и нейната преподавателка опровергават всичко това. Когато чета такива истории, се зареждам оптимистично и мисля, че имаме уникални деца и учители.

Приятно четене!

Второкласничката от Ямбол Мирена Колева също постигна първо място и максимален резултат на Московската олимпиада по математика за малки ученици

Току-що получих прекрасна новина. България има още едно първо място с максимален брой точки от Московската олимпиада по математика за малки ученици. Отново успехът е за второкласничка, отново с максимален резултат от 59 т. Постижението е на Мирена Колева от НУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ямбол. Да припомня, че най-високият руски резултат за втори клас е 53 т.

Второкласничката от София Мария Дренчева е постигнала максимален резултат на Московската олимпиада по математика за малки ученици

Мария Дренчева, ученичка във 2 клас на ЧСОУ "Свети Георги" в София, е постигнала максимален резултат на XVIII Московска олимпиада по математика за малки ученици, научи Danybon от Детската академия на науките, изкуствата и спорта, домакин на състезанието в столицата. В олимпиадата са взели участие над 850 деца от Русия, България и Сърбия. Сред второкласниците от Русия няма нито едно дете с максимален брой точки. Най-високият руски резултат е 53 т., а Мария Дренчева е постигнала максималният - 59 т.

Обратно в България – луди или „възрожденци“? Историята на двама успели българи, които се връщат в Родината си

Според статистиката близо три милиона българи ще празнуват 3-ти март като емигранти. Някои от тях се разкъсват от носталгия, други се лекуват от нея, като сменят гражданство и забраняват на децата си да говорят български.

Някои успяват в своето поприще, други мизерстват. А каква е вероятността образовани и много успели българи да се върнат в България, за да инвестират средства, знания и опит? Така, както възрожденците са изучавали децата си в чужбина, за да се върнат и да ръководят фабрики, да внедряват производства, да лекуват?

Как да номинирате за "Успелите деца на България" 2013?

До 16 февруари 2014 г. е крайният срок за номинации за "Успелите деца на България" на фондация "Димитър Бербатов". Номинациите са за постижения през 2013 година. Това е шестото издание на "Успелите деца на България". Началото е поставено през 2008 година и инициативата бързо стана популярна, защото събра на едно място постиженията на едни от най-успелите деца на България в категориите - наука, изкуство, спорт, благотворителност и деца в български училища в чужбина. Всяка година има между 3000 и 4200 номинации, но одобрените са само между 600 и 800.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.